Grill er sommer og hyggelige stunder udendørs. Men brug af grill kan også medføre brand eller personskade. Brandvæsenet rykker i snit hvert år ud til omkring 130 brande i Danmark som følge af uforsigtig brug af grill.
Brande i forbindelse med brugen af kulgrill opstår typisk ved, at der er grillet for tæt på brændbart materiale, forkert optænding eller hvis aske og gløder fra grillen ikke er slukket, når det bliver smidt ud.
Kulgrill - Fem gode grillråd
Bortkastet aske er en medvirkende årsag i ca. 80 % af tilfældene af brandene ved brug af kulgrill, og skyldes eksempelvis at den bortkastede aske kan antænde en skraldespand.
Undersøg altid hvilke regler der gælder, før du benytter din grill, i f.eks. din bolig- eller grundejerforening og i din kommune. Kommunen kan fastsætte regler, der forbyder eller begrænser brug af ild i eksempelvis tørre perioder, hvilket du kan tjekke på www.brandfare.dk.
Vær opmærksom og udvis forsigtighed, når du griller. Her få du nogle gode råd til at undgå, at du eller andre kommer galt af sted.
Foruden de fem grillråd her på siden, skal du være opmærksom på følgende, hvis du bruger en engangsgrill:
I Danmark omkommer 50-80 personer i forbindelse med brand hvert år. Risikoen for at komme til skade eller omkomme stiger med alderen og er særlig stor for de mest udsatte og sårbare borgere. Det har fået Beredskabsstyrelsen, TrygFonden, Kommunernes Landsforening og Danske Beredskaber til at gå sammen om Brandsikker Bolig. Initiativet udspringer af et ønske om at nedbringe antallet af dødsbrande og skabe et bedre sikkerhedsnet for mennesker, der har svært ved at tage vare på deres egen brandsikkerhed.