Oxyderende

Foto: Colourbox

 

Nitrocellulose

Industriel nitrocellulose er brandfarligt. I ren form er nitrocellulose et eksplosivt stof, så når det anvendes industrielt, tilsættes det et flegmatiseringsmiddel som f.eks. vand eller alkohol. Herved reduceres produktets tilbøjelighed til at antænde ved friktion eller stød. Industriel nitrocellulose indgår bl.a. som basisingrediens i malingprodukter.

 

 

 

Chlorater og perchlorater

Chlorater og perchlorater er fællesbetegnelse for salte, hvor henholdsvis chlorat eller perchlorater indgår, f.eks. kaliumchlorat eller natriumperchlorat. Perchlorater er generelt mere stabile end chlorater. Både chlorater og perchlorater er meget brandnærende i fast form. I kombination med brændbare materialer forhøjes risikoen for voldsomme brande. Stofferne benyttes på flere måder, men er bl.a. kendt som ingredienser til fremstilling af pyrotekniske artikler som f.eks. fyrværkeri.

 

 

 

Ammoniumnitrat

Visse faste ammoniumnitratholdige produkter er brandnærende. Produkter med et meget højt indhold af ammoniumnitrat kan have yderligere farlige egenskaber. Afhængigt af produktets bestanddele kan der under særlige omstændigheder være risiko for eksplosion, hvis man ikke tager passende forebyggende forholdsregler. Ammoniumnitrat bruges især i gødningsprodukter, men har også andre tekniske anvendelser.

 

 

 

Tilladelser

Beredskabsstyrelsen har ansvaret for at give tilladelser til etablering af oplag af nitrocellulose, chlorater og perchlorater samt faste ammoniumnitratholdige produkter med højt indhold af ammoniumnitrat. Ansøgninger med tilhørende tegningsmateriale og beskrivelse sendes til Beredskabsstyrelsen.

 

Sidst opdateret 19. maj, 2020 - Kl. 17.02

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google