Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Et robust samfund er en fælles opgave

Indholdsområde

 
Nyheder 
Krisestyringskonferencen 2019
 

Et robust samfund er en fælles opgave 

Alle aktører – virksomheder såvel som myndigheder – har en rolle at spille i forhold til at sikre et trygt og modstandsdygtigt samfund. Det er temaet for Krisestyringskonferencen 2019, der afholdes i dag.

03-05-2019 - kl. 08:00
De seneste år har risiko- og trusselsbilledet i den vestlige verden og i Danmark ændret sig markant. Trusselsbilledet er blevet mere broget og præget af flere ubekendte.

Forhold som vejrmønstre og nye teknologier som big data, machine learning, ansigtsgenkendelse og droner betyder, at konflikter materialiserer sig på andre måder end tidligere. Virksomheder, myndigheder og almindelige borgere er i stigende grad i skudlinjen – både direkte og indirekte.

Denne udvikling er temaet for Krisestyringskonferencen 2019, som Beredskabsstyrelsen og Forsvarsministeriet afholder i dag. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen åbner konferencen.

- Vi ser det især på cyberområdet, men det er et generelt træk, at risikobilledet er mere varieret og uforudsigeligt end for bare få år siden. Derfor er det afgørende, at myndigheder, virksomheder og andre organisationer tager deres ansvar på sig og bidrager til at sikre et trygt og modstandsdygtigt samfund. Det er det, vi sætter fokus på i dag, siger Claus Hjort Frederiksen.

Konferencen byder på oplæg fra bl.a. Vincent F. Hendricks fra Københavns Universitet, Thomas Boye Dyregaard, Head of Corporate Security & Crisis hos Mærsk samt direktør i Beredskabsstyrelsen, Henning Thiesen, og hans kollega fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i Norge, Cecillie Daae. Se mere i programmet.

Nyhedsbrev

Kontakt