Minister Thorsten Schack Pedersen og direktør Laila Reenberg i Vilnius til Civil Protection Forum.

Foto: MSSB

Udgangspunktet for konferencen er det mere sammensatte risiko- og trusselsbillede, som Europa står overfor med blandt andet Ruslands aggressionskrig i Ukraine, globale klimaforandringer og fortsat mere voldsomt vejr.

Minister for samfundssikkerhed og beredskab Torsten Schack Pedersen siger:


- Jeg ser meget frem til at drøfte civilbeskyttelse og beredskab med mine nordiske og baltiske kollegaer. Hverken de afledte konsekvenser af Ruslands invasion af Ukraine, klimaforandringer eller ekstreme vejrhændelser tager hensyn til landegrænser, og derfor er det helt centralt at fastholde det gode samarbejde om samfundssikkerhed og civilt beredskab på tværs af nationerne i Norden og de baltiske lande. Vi skal både nationalt og i fællesskab sikre robuste og modstandsdygtige samfund, så vi er bedst muligt rustet til at håndtere hændelser, der kan udfordre os – hvad end det er cyberangreb, vinterstorme eller nedbrud på kritisk infrastruktur.


Konferencen afsluttes efter planen med en fælleserklæring, der forventeligt vil adressere behovet for fælles fokus og politisk handling med henblik på at beskytte samfund og beredskab, både i de enkelte nationer og i Europa.