[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

De tre medarbejdere blev hentet af et af Forsvarets C-130J Hercules-fly, og de landede i Tirstrup sent søndag aften. De er nu blevet modtaget på Aarhus Universitetshospital til samtale og undersøgelse. Sundhedsstyrelsen vil i samarbejde med hospitalet lave nærmere risikovurderinger med henblik på den videre håndtering.

Forsvaret og Beredskabsstyrelsen er i kontakt med de pårørende.

Opdatering 16.3: Skal ikke i karantæne
Om aftenen søndag 15. marts kunne Aarhus Universitetshospital oplyse, at der på baggrund "af en konkret og individuel vurdering af risiko ikke er grund til at anbefale karantæne. De tre udsendte skal i en observationsperiode på 21 dage være særligt opmærksomme på feber og andre symptomer. I tilfælde af tegn på symptomer vil de straks blive undersøgt på Infektionsmedicinsk Afdeling på enten Aarhus Universitetshospital eller Hvidovre Hospital.".

Læs mere på Aarhus Universitetshospitals hjemmeside.

Fakta
Forsvarets bidrag i Sierra Leone består af læger, sygeplejersker, bioteknikere og medicoteknikere. De er under Forsvarets ledelse indsat på et ebola-behandlingscenter i Port Loko, knap to timers kørsel fra Sierra Leones hovedstad, Freetown.

Under opholdet i Port Loko er det udsendte sundhedspersonale indkvarteret i Beredskabsstyrelsens lejr i byen. De danske regioner bidrager til at rekruttere frivillige til den internationale indsats, og Forsvaret udvælger, uddanner, udsender og koordinerer indsatsen i missionsområdet.