Opdateret 31. august 2022:

Webkurset Brandparat er taget ud af drift medio 2021 og nedlagt. Kurset er udviklet i Flash, som ikke længere understøttes af webbrowsere.

 

[Oprindeligt publiceret af Beredskabsstyrelsen]

Beredskabsstyrelsen tilbyder i samarbejde med TrygFonden og Foreningen af Kommunale Beredskabschefer (FKB) webkurset Brandparat for alle, der ønsker at blive bedre til at forebygge og håndtere brand.

Kurset er enkelt og overskueligt opbygget omkring tre centrale handleområder:

  • Forebyggelse
  • Slukning
  • Evakuering

 

Afsluttes med ’brandprøve’
Hvert område indeholder videoer og en række eksempler på virkelighedsnære situationer, hvor man som kursist skal træffe nogle valg og svare på spørgsmål. Når man har gennemgået de tre områder, kan kurset afsluttes med en ’brandprøve’, hvor man stilles over for opgaver inden for alle tre områder.

Hele kurset inklusive prøve varer omkring 40 minutter. Skulle der være enkelte fejl i prøven, kan man gå tilbage og opfriske sin viden inden for et af de tre områder. Når prøven er bestået, kan der udskrives et diplom.

Udviklet til regioner og kommuner
Brandparat er udviklet af lærings- og kommunikationsbureauet Assima, oprindeligt som TrygFondens Brandskole målrettet offentligt ansatte i regioner og kommuner. Disse grupper har separat adgang til kurset via et særligt login, men herudover er der nu tilføjet en åben adgang for alle borgere. Beredskabsstyrelsen har overtaget ansvaret for driften i samarbejde med TrygFonden og FKB.

Supplement til den borgerrettede brandforebyggelse
Ved at udvide målgruppen bliver Brandparat et supplement til den borgerrettede brandforebyggelse.

- Vi ser frem til, at Brandparat kan være med til at styrke borgernes opmærksomhed på brandrisici og dermed skærpe den almene brandparathed. På længere sigt håber vi, at konceptet bliver en integreret del af kommunernes borgerrettede brandforebyggelse, siger Pil Storm Giersing, der er kampagnekoordinator hos Beredskabsstyrelsen.