Samarbejde mellem flere aktører under indsats.

Flere aktører i spil under international indsats. 

Beredskabsstyrelsen deltager i en række internationale samarbejder, hvoraf mange er forankret under internationale organisationer som EU, FN og NATO, i et nordisk beredskabssamarbejde og i regi af Østersørådet samt i mere regionale samarbejdsfora såsom det nordeuropæiske International Humanitarian Partnership.


Det internationale samarbejde sker både i form af operativt samarbejde og koordination i forbindelse med aktuelle internationale katastrofer og med henblik på fastlæggelse af fælles politikker, udvikling af fælles standarder og operative procedurer samt løbende videns- og informationsdeling.


I EU er beredskabssamarbejdet koncentreret omkring den europæiske civilbeskyttelsesmekanisme, hvorigennem EU-landene og flere af EU’s nabolande samarbejder om eksempelvis forebyggelse, beredskabskapaciteter, uddannelse og øvelser, koordinerede indsatser både i og udenfor Europa, erfaringsopsamling med mere. Et af elementerne i samarbejdet er udvikling og opretholdelse af fælles kapacitetspuljer.


Styrelsen har samarbejdsaftaler med en række FN-organisationer, der gør det muligt at samarbejde om træning og udviklingsopgaver, men også at bistå på en fleksibel og agil måde i forbindelse med internationale katastrofer og kriser.

Vil du vide mere?
Du kan læse mere om både EU- og FN-samarbejdet samt en række af de andre internationale samarbejder, som Beredskabsstyrelsen indgår i via menuen til højre.

Sidst opdateret 6. november, 2020 - Kl. 09.54

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google