Sierra Leone

Sierra Leone 2014. 

Når nødhjælpsarbejdere og eksperter udsendes til katastroferamte områder, har de ofte behov for støtte til både kommunikation og indkvartering. I den forbindelse råder Beredskabsstyrelsen over forskellige lejr- og logistikmoduler, som kan opsættes i de berørte områder. Formålet er at skabe rammerne for, at nødhjælpspersonale kan operere i det katastroferamte område, uden at belaster det katastroferamte lands egne ressourcer. 

Lejrmodulerne som Beredskabsstyrelsen råder over har forskellige logistiske og tekniske faciliteter. Et lejr- og logistikmodul har kapacitet til at indkvartere mellem 60 og 100 mand. Lejren fungerer som en selvforsynde landsby med indkvarteringsfaciliteter, rent drikkevand, toiletter, bad og køkken. Da lejren er en selvforsynende enhed, er det muligt at placere lejren i afsidesliggende områder, som ofte er dér, hvor behovet er størst. Mandskab fra Beredskabsstyrelsen kan hjælpe til med at stille lejren op, og opsætte arbejdspladser, som andre nødhjælpsorganisationer kan gøre brug af. Når lejrfaciliteterne står klar, kan Beredskabsstyrelsen enten selv stå for driften eller overlade den til en anden nødhjælpsorganisation eller de lokale myndigheder.

Til at understøtte de tekniske behov på internationale missioner, har Beredskabsstyrelsen i samarbejde med FN og EU udviklet modulerne TAST (Technical Assistance and Support Team) og ICT (Information and Communication Technology). ICT-modulet består af computere, satellittelefoner og andet kommunikationsudstyr, og det udsendes som regel i forbindelse med FN-missioner. Sammen med udstyret udsendes ofte tre ICT-specialister, der skal støtte katastrofeeksperterne i området. TAST-modulet er udviklet til at støtte EU-ekspertmissioner, og består foruden et ICT-modul af indkvarteringsfaciliteter.

Sidst opdateret 6. november, 2020 - Kl. 09.56

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google