Opbygning af humanitær hub.

Opbygning af humanitær hub. Illustration: MSB.

Baggrund

Sydsudan er et land, som har været plaget af borgerkrig gennem flere år. FN  har anslog at ca. 7,2 millioner sydsudanesere havde akut behov for
humanitær støtte, og at knap halvanden millioner mennesker var internt fordrevne. I september 2018 blev der underskrevet en fredsaftale, og efterfølgende søgte mange internt fordrevne tilbage mod deres hjemegne. Dog havde omfattende oversvømmelser ødelagt store dele af landets infrastruktur og landbrugsarealer, hvilket ledte til udbredt sult. Beredskabsstyrelsen bidrog til i et flerårigt projekt med det formål at understøtte det humanitære arbejde i landet.


Faciliteter til nødhjælpsarbejde

Beredskabsstyrelsen arbejdede sammen med sin svenske søsterorganisation, MSB, på at bygge kontor-, møde og indkvarteringsfaciliteter til nødhjælpsarbejdere otte steder i landet. Der blev etableret sanitære installationer, strøm m.v., så faciliteterne kunne fungere som arbejdsplatform og sikre koordination og kommunikation til omverden, selvom de lå i svært tilgængelige områder. Faciliteterne gjorde det dermed muligt for nødhjælpsorganisationer at udføre en større, mere målrettet og kontinuerlig indsats for at hjælpe de internt fordrevne.


Opgaven i Sydsudan

Arbejdet blev ledet af MSB og udført for IOM – FN’s internationale organisation for migration. Beredskabsstyrelsens opgave var at levere og installere strømforsyning i form af hybrid-solcelleanlæg og generatorer. Arbejdet blev i 2020 forsinket pga. COVID-19.


Finansiering

Opgaven blev finansieret af Udenrigsministeriets fleksible pulje. 

  • Områder

    Sydsudan
  • Ramme

    FN
  • Tidsinterval

    Fra 2020
  • Aktuel

    Ja