Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Forsvarets Dag 
 

Fysiske krav 

I din dagligdag som værnepligtig i Beredskabsstyrelsen skifter du imellem at få undervisning og at deltage aktivt i konkrete brand- og redningsindsatser. Under indsatserne kommer du til at arbejde med tungt materiel, og du vil ofte stå overfor at skulle håndtere uvante opgaver og situationer.   Hvis du er i nogenlunde god fysisk form, når du starter din værnepligt, har du større overskud til at klare både indsatserne og den daglige undervisning.                            

Tjekkes på Forsvarets Dag
For at blive værnepligtig skal du først på ”Forsvarets dag”. Her bliver du bl.a. undersøgt og testet fysisk og psykisk for at se, om du er robust nok til at klare at gennemføre værnepligt.  

Du skal erklæres ”egnet” eller ”begrænset egnet” for, at du kan blive værnepligtig i Beredskabsstyrelsen.  

Træning under uddannelsen 
Under værnepligtstjenesten kommer du igennem et uddannelsesforløb, der trin for trin udvikler dine faglige kompetencer og samtidig lærer dig at klare forskellige fysiske og psykiske udfordringer.  

I uddannelsens fysiske træning styrkes dine muskler, dit kredsløb og din koordination. Du får også undervisning om kroppen og lærer forskellige praktiske træningsmetoder at kende. Så når værnepligtstjenesten er slut, har du fået gode forudsætninger for at fortsætte træningen på egen hånd og med de rigtige metoder.  

Prøver undervejs
I løbet af uddannelsen skal du igennem to fysiske prøver:
  • Efter ca. 2 måneder skal du vise, at du kan løbe 3 kilometer på højst 15 minutter og klare 6 fysiske styrkeøvelser. Dine resultater af de fysiske prøver har betydning for dine muligheder for at få kompetencegivende beviser. Uanset dit resultat vil du fortsat skulle aftjene din værnepligt.
  • Efter ca. 5 måneder skal du igennem en kondicykeltest og en muskelstyrketest, og du skal klare en fysisk handlebane iført fuld brandmandsudrustning.  

                                                       

Sidst opdateret 07-03-2019 - kl. 10:08

Kontakt