Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Fakta 
 

Værnepligtens starttispunkt og varighed 

Nye Værnepligtshold otte gange om året.

Tidspunkt for holdstart hos Beredskabsstyrelsen afhænger af hvilket beredskabscenter du vælger. Der starter nye uddannelseshold hos Beredskabsstyrelsen otte gange om året.

 

Du kan kontakte Beredskabsstyrelsen på telefon 72 81 90 00, hvis du vil høre, hvornår der er ledige pladser, eller du kan se oversigten på hjemmesiden for forsvarets uddannelser ved at følge linket i højre kolonne.

 

Ni måneders værnepligt

Uddannelsen til redningsspecialist hos Beredskabsstyrelsen varer ni måneder. Det gælder både for mandlige værnepligtige og for kvinder på værnepligtslignende vilkår.

 

Mellemledere

Fra hvert uddannelseshold er der mulighed for at blive optaget på Beredskabsstyrelsens mellemlederuddannelse. Uddannelsen, der varer fire måneder, foregår på beredskabscenteret i Haderslev (Beredskabsstyrelsen Sydjylland) og Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev.

 

For at blive optaget på mellemlederuddannelsen skal du bl.a. til samtaler og bestå en prøve, som ligner den prøve, du gennemgår på Forsvarets Dag. Prøven er dog mere omfattende, og den varer ca. 4 timer. Mellemlederuddannelsen begynder, efter at du har gennemført den ni måneder lange uddannelse til redningsspecialist på beredskabscenteret.

 

Når du har gennemført mellemlederuddannelsen, skal du efterfølgende gøre tjeneste som instruktør ved et beredskabscenter i fem måneder. Som mellemleder får du dermed i alt 18 måneders tjenestetid.

Sidst opdateret 11-12-2018 - kl. 10:54

Kontakt