Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Fakta 
 

Befordring 

Når du er under uddannelse ved Beredskabsstyrelsen, kan du bruge frirejseordningen. 
 

Det vil sige, at du kan rejse gratis med DSB/Movia og visse busruter til og fra beredskabscentret.

 

Hvis du vil have et frirejsekort udleveret, skal du medbringe et DSB-stamkort, når du møder ved beredskabscentret. Stamkort fås på alle DSB-stationer og i visse kiosker og er gratis. Stamkortet skal være uden zone-angivelse. Husk at medbringe et pasfoto.

 

På mødedagen forsynes dit stamkort med et frirejsekort til alle indenlandske DSB-strækninger mv. Hvad frirejsekortet præcist gælder til, står på kortet.

 

Vær opmærksom på, at kun stamkort fra DSB kan anvendes. Hvis du i forvejen har et stamkort, der kombinerer DSB og ét eller flere busselskaber m.fl., kan det ikke bruges.

 

Hvis du fravælger frirejsekortet, kan du trække transporten fra på din selvangivelse.

 

Er du usikker på, om du ønsker at benytte frirejseordningen, eller om du ønsker at køre selv, kan det altså betale sig at få frirejsekortet udleveret, da du på et hvert tidspunkt i indkaldelsesperioden kan aflevere kortet igen.

 

Ved din hjemsendelse vil du modtage dokumentation for fravalg af frirejsekortet, og du kan så efterfølgende få skattemæssigt befordringsfradrag.

 

Hvis du i stedet vil køre i egen bil, kan du med fordel aftale at køre sammen med andre. På beredskabscentrene er der kun begrænset mulighed for at parkere private biler.

Sidst opdateret 28-10-2013 - kl. 15:00