Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Brandteknisk Grunduddannelse

  Indholdsområde

   
   
   

  Brandteknisk Grunduddannelse 

  Hvad har du brug for at lære?
  Har du brug for at lære, hvordan man går brandsyn og hvordan man foretager en forvaltningsmæssig korrekt sagsbehandling i forbindelse med et brandsyn? Skal du have de grundlæggende kompetencer på plads, inden du påbegynder videregående uddannelse inden for det brandtekniske område? Så er Brandteknisk Grunduddannelse det rette valg af uddannelse.

  Dit udbytte
  På kurset lærer du at varetage brandsyn i udvalgte objekter og varetage den dertil hørende sagsbehandling. Du vil tilegne dig faglighed, så du kan manøvrere i og afgrænse dit kompetenceområde i myndighedsrollen.

  Målgruppe
  Kurset henvender sig til medarbejdere i det kommunale beredskab, der skal foretage brandsyn i de udvalgte brandsynspligtige objekter i kommunerne. Uddannelsen er obligatorisk, hvis du skal gennemføre Brandteknisk Videreuddannelse.

  Undervisere
  Underviserne har en solid teoretisk baggrund og bred praktisk erfaring med brandsyn og sagsbehandling. De fleste undervisere har en beredskabsfaglig baggrund samt videregående uddannelse på universitetsniveau. Underviserne har en specialiseret brandteknisk viden samt god indsigt og forståelse for den hverdag og praksis, hvori kursusdeltagerne skal omsætte det lærte.

  Deltagerforudsætninger
  Du skal have en beredskabsfaglig baggrund som holdleder brand eller Holdleder Indsats samt viden om sagsbehandling, Brandsynsvejledningen fra 2008 giver et godt afsæt. Du vil få det mest optimale udbytte af kurset, hvis du kan læse tegninger og har et grundlæggende kendskab til bygninger, bygningskonstruktioner og - materialer. Du skal også være indstillet på at involvere dig i og forholde dig aktivt til din egen læreproces igennem forløbet.

  Videre uddannelse
  En gennemført uddannelse giver dig kompetence til at gå brandsyn i udvalgte objekter. Uddannelsen er også din adgangsbillet til Brandteknisk Videreuddannelse.

  Citat fra kursusdeltager
  ”Jeg synes, at det faglige niveau hos underviserne er super godt, og relevant!  Der er også en god balance mellem teoretiske oplæg og selvstudie/gruppearbejde”
  Sidst opdateret 01-03-2019 - kl. 10:18

  Fakta

  Kurset varer 13 dage, hvortil kommer to dage med obligatorisk virksomhedspraktik i en kommunal beredskabsforvaltning. Kurset gennemføres som internat.

  Download den fulde beskrivelse af kurset her

  Yderligere information?
  Kontakt vores kursussekretær på tlf. 4590 6048 eller e-mail kursus@brs.dk

  Tilfredshed med kurset

  Så tilfredse er vores kunder med:
  • Fagligt udbytte: 94 %
  • Undervisningsform: 89 %
  • Generel tilfredshed: 89 %

  Kurset har i høj/nogen grad:
  • Udfordret fagligt: 100 %
  • Sat nye tanker eller idéer i gang: 97 %
  • Afklaret mine faglige styrker: 92 %

  For kursusdeltagere

  Yderligere informationer til dig som kursusdeltager og materiale til dette kursus finder du her