Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

International sikkerhed

  Indholdsområde

   
   
   

  International sikkerhed 

  International sikkerhed er et såkaldt ”Hostile Environment Awareness Training (HEAT)”-kursus, der fokuserer på den personlige sikkerhed i forbindelse med rejser og løsning af opgaver i områder med en potentiel vanskelig sikkerhedssituation f.eks. på grund af krig, uro eller et højt kriminalitetsniveau.

  Målgruppen er personel tilknyttet det statslige redningsberedskab. Der optages kun personel, der er udpeget til at skulle indgå ved udsendelse til internationale missioner, herunder som teknisk specialist, stabsofficer på USAR-missioner, funktionelle specialister m.m. Dog udbydes ca. en tredjedel af kursuspladserne på særlige vilkår og pris til eksterne samarbejdspartnere.

  Kurset indeholder bl.a. følgende emner: Sikkerhedstendenser, situationsanalyse, grundlæggende sikkerhedsprocedurer, procedurer i relation til transport og rejsesikkerhed, stress management, teamsikkerhed og anvendelse af Individual First Aid Kit. Sidstnævnte er sammenfaldende med kurset Individual First Aid Kit-kurset af en dags varighed.

  Varighed: 5 dage (første dag kl. 10 til sidste dag kl. 17).

  Kurset gennemføres som internatkursus med aftenaktiviteter. Uddannelsen afholdes som en vekselvirkning mellem teori og praktik, hvor kursisterne må forvente, at skulle arbejde udendørs under så realistiske missionsforhold som øvelsessituationen tillader det.

  Kurset kan med fordel tages i sammenhæng med kurset Internationale organisationer og beredskab af 2 dages varighed. Internationale organisationer og beredskab afsluttes samme dag som kurset International sikkerhed begynder.
  Sidst opdateret 08-12-2017 - kl. 14:25