Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Bådfører

  Indholdsområde

   
   
   

  Bådfører 

  Kursusmodul for vagthavende personel i Beredskabsstyrelsen, der skal virke som operative bådførere, og personel der jf. Beredskabsstyrelsens assistancebestemmelser bilag 4 skal besidde kompetencen. Under kurset tilegner deltagerne sig endvidere de nødvendige kompetencer for at kunne undervise i bådhjælperuddannelsen i Redningsspecialistuddannelsen.

  Indhold: Fokus vil være på den taktiske ledelse af og operative opgaveløsning i det statslige redningsberedskabs bådberedskab. Der arbejdes under kurset blandt andet med søfartsregler og samarbejde med øvrige aktører i SAR-beredskabet, navigation, transport og søsætning af båd, sejlads af og arbejde i og fra båd under forskellige vejrforhold samt i mørke, grundlæggende sejladstyper herunder anløb og manøvrering samt grundlæggende redning af person, eftersøgning fra båd og brug af søgemønstre, optagning af nødstedte og tilskadekomne, procedurer for samarbejde med helikopter og øvrige fartøjer, samarbejde med redningssvømmere samt løsning af og assistance til løsning af redningsopgaver i vand, bugsering og prøveudtagning.

  Varighed: 5 dage.

  Forudsætninger: Erhvervet speedbådsceritfikat og maritimt VHF-certifikat. Gerne før kursusstart, alternativt hurtigst muligt efterfølgende. Nogen rutine i at sejle BRC egen båd.

  Kurset er obligatorisk for 2. vagthavende gruppen jf. Beredskabsstyrelsens assistancebestemmelser bilag 4.
  Sidst opdateret 22-08-2016 - kl. 15:02