Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Oversvømmelse og smitsomme sygdomme

  Indholdsområde

   
  Kurser 
   

  Oversvømmelse og smitsomme sygdomme 

  Kursusmodul for mellemledere og instruktører i det statslige redningsberedskab. Uddannelsen videreudvikler deltagerens kompetencer til som vagthavende i mellemledergruppen selvstændigt at sammensætte og konstruere optimale og situationstilpassede løsninger i forbindelse med oversvømmelser, anvendelse af nødstrøm og vandrensning. Deltageren skal i sine løsningsovervejelser medinddrage risikofaktorer mv. i relation til smitsomme sygdomme og øvrige hygiejniske forhold, og implementere disse i den konkrete valgte løsning.

  I uddannelsen arbejder deltageren med tilegnelse og forståelse af nødvendig grundviden, regler og bestemmelser samt procedurer inden for området, samt med udvikling af praktisk taktisk indsigt og taktiske handlemuligheder som leder af opdæmnings- og læseopgaver med høj sværhedsgrad og kompleksitet, etablering af nødstrøm og vandrensning under hensyntagen til smitsomme sygdomme og øvrige hygiejniske forhold.

  Indhold: Problematikker og taktiske handleparametre, optimal udnyttelse af de enkelte materielgenstande i forhold til svære og/eller store opdæmnings- og lænseopgaver samt nødstrøm, opdæmningstyper og opdæmningsmateriel, lænsemateriel og dets anvendelses- og udnyttelsespotentialer, el-lære, generatormateriel og dets anvendelses- og udnyttelsespotentialer. Smitsomme sygdomme, samarbejdspartnere, opgavefordeling og ansvar, beredskaber inden for området og indgåede aftaler, forebyggende foranstaltninger, beskyttelse og rensning af materiel, køretøjer og personel, almen hygiejne som forebyggelse, embedslægefunktionen og aftaler med lægemiddelstyrelsen mv.

  Varighed: 5 dage.

  Forudsætninger: Mellemlederuddannelsen i det statslige redningsberedskab. Alternativt kan optagelse skal efter konkret vurdering på baggrund af gennemført Holdleder Brand eller Holdleder Redning og tilegnelse af grundlæggende kompetencer gennem løsning af opgaver på funktionsuddannelsesniveau.
  Sidst opdateret 22-08-2016 - kl. 14:55