Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
I kommunerne 
 

Redningshunde og hundeførere 

Denne side omhandler uddannelse af redningshunde. Sidens indhold vil blive ændret og flyttet i løbet af marts 2014, idet fagområde Redningshund pr. 1. januar 2014 er flyttet til det statslige redningsberedskab (Beredskabsstyrelsen)

Redningshunde bliver typisk brugt til at finde forsvundne personer i tilfælde af ulykker som f.eks. ved sammenstyrtning af en bygning. Både hund og hundefører skal have gennemført uddannelser for at kunne løse disse opgaver. På denne del af hjemmesiden kan man finde information om disse udannelser.

Uddannelserne
Redningsberedskabets uddannelser inden for fagområdet Redningshund gennemføres i kommunerne i overensstemmelse med uddannelsesplanerne fra Beredskabsstyrelsen. Fagområdet omfatter følgende uddannelser:

  • Uddannelse Redningshund 
  • Vedligeholdelsesuddannelse

Læs uddannelsesplanerne ved at klikke på links i menuen til venstre. Her kan man også læse om de prøver, deltagerne skal gennemføre, for at bestå uddannelserne.

Undervisningsmaterialer
Beredskabsstyrelsen har publiceret lærebøger, DVD’er og lignende autoriseret undervisningsmateriale til redningsberedskabets uddannelser. Se en oversigt over undervisningsmaterialet via linket øverst i højre kolonne. Her kan man også købe og bestille materialet.                                                                              

Sidst opdateret 23-03-2017 - kl. 14:24