Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Uddannelse af frivillige i redningsberedskabet

Indholdsområde

 
Frivillige 
 

Uddannelse af frivillige i redningsberedskabet 

Uddannelse af frivillige i redningsberedskabet
Beredskabsstyrelsen assisterer de kommunale redningsberedskaber i situationer, hvor der er brug for ekstra meget mandskab, meget materiel, eller når der er tale om specielle eller meget langvarige indsatser. Det kan f.eks. være i forbindelse med store brande, oversvømmelser eller miljøulykker.

Der deltager frivillige i mere end hver fjerde af Beredskabsstyrelsens indsatser. De frivillige er derfor en vigtig ressource i det statslige redningsberedskab.

Frivillige ved et af Beredskabsstyrelsens fem centre
Frivillige i det statslige redningsberedskab er tilknyttet et af Beredskabsstyrelsens fem beredskabscentre:

  • Beredskabsstyrelsen Nordjylland (Thisted)
  • Beredskabsstyrelsen Midtjylland (Herning)
  • Beredskabsstyrelsen Sydjylland (Haderslev)
  • Beredskabsstyrelsen Sjælland (Næstved)
  • Beredskabsstyrelsen Bornholm (Allinge)

For at blive frivillig ved et af Beredskabsstyrelsens fem beredskabscentre kræves det som udgangspunkt, at man har aftjent sin værnepligt ved Beredskabsstyrelsen. Ansatte og frivillige i de kommunale redningsberedskaber kan også blive tilknyttet Beredskabsstyrelsens beredskabscentre som frivillige.

Beredskabsstyrelsen Hovedstaden
Man kan også blive frivillig ved Beredskabsstyrelsen Hedehusene, som udgør Beredskabsstyrelsens særlige frivilligcenter.

Der kræves ingen forudgående beredskabsfaglige forudsætninger for at blive frivillig ved Beredskabsstyrelsen Hovedstaden. Derimod skal man bl.a. kunne opfylde visse fysiske og psykiske krav. Følg linket i højre kolonne og læs mere om frivilliguddannelsen ved Beredskabsstyrelsen Hovedstaden i Hedehusene.

Sidst opdateret 06-06-2019 - kl. 11:30