Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Farligt gods 
 

Eftersyn af IBC 

Personer, der efterprøver og efterser visse IBC’s til transport af farligt gods, skal have gennemført en uddannelse, som er godkendt af Beredskabsstyrelsen. Nedenfor kan man læse mere om IBC’s, IBC’s omfattet af uddannelseskrav og godkendte kursusudbydere.  

Det er en IBC
IBC er en forkortelse for den engelske betegnelse: ”Intermediate Bulk Container”. Eksempler på emballager, der kan være godkendt som IBC’s, er såkaldte big bags, rullecontainere og palletanke. Læs - via linket i højre kolonne - ADR-konventionens definition af IBC’s i afsnit 1.2.1.  

IBC’s omfattet af uddannelseskrav
Personer, der udfører inspektion eller tætheadsprøvning af følgende IBC’s ved vejtransport af farligt gods, skal have gennemført en uddannelse.:
  • IBC’s af metal.
  • IBC’s af stiv plast.
  • Komposit IBC’s.

Godkendte kursusudbydere
Beredskabsstyrelsen har godkendt følgende udbydere af kurser for personer, der skal udføre periodisk prøvning og eftersyn af visse IBC’s: Teknologisk Institut, Emballage & Transport, Gregersensvej, 2630 Taastrup. Telefon: 72 20 20 00. Fax: 72 20 20 19.  

Vilkår og bestemmelser
Virksomheder, der ønsker at udbyde kurser for personer, der skal udføre periodisk prøvning og eftersyn af visse IBC’s, kan læse om Beredskabsstyrelsens vilkår og bestemmelser ved at klikke på links i kolonnen til højre.

Sidst opdateret 17-12-2018 - kl. 10:26