Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Planlægning 
Krisøv logo
 

KRISØV 2015 – Nukleart uheld – 11.-12. november 2015 

Den 11. november 2015 bliver Danmark ramt af en planlagt katastrofe. Det sker under KRISØV 2015, når vi tidligt om morgenen lader et atomdrevet russisk skib kollidere med et stort fragtskib i Kattegat. Kollisionen bliver startskuddet på en kæde af begivenheder, som skaber problemer for hele samfundet.

Hele katastrofeberedskabet vil stå over for store og komplekse opgaver, når samfundsvigtige funktioner som bl.a. beredskab og civilbeskyttelse, sundhed, fødevarer, transport, energi, efterretnings- og sikkerhedstjeneste, udenrigstjeneste mv. kommer under pres. Katastrofen får et omfang, så det bliver nødvendigt at aktivere alle niveauer af krisestyringssystemet i Danmark – fra regeringens krisestyringsorganisation helt ud til de ramte områder.

Tilbagevendende krisestyringsøvelse
KRISØV er en tilbagevendende krisestyringsøvelse, der hvert andet år øver centrale aktørers evne til at opretholde og videreføre samfundskritiske funktioner i en situation, hvor disse funktioner trues, svækkes, afbrydes eller ødelægges.

Øvelsen skal danne grundlag for at styrke varetagelsen af kerneopgaverne i krisestyringen, herunder at afprøve om rolle- og ansvarsfordeling, planer, procedurer og samarbejdsrelationer fungerer efter hensigten.
Sidst opdateret 17-10-2016 - kl. 15:00

Pressekontakt

Twitter

Kontakt

  • Krisestyring kri@brs.dk 
  • Telefon:
    45 90 60 00