Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Nyheder 

  -  

    
View RSS feed


07-02-2020
Forbered dig på blæsevejret
Om efteråret og vinteren rammes Danmark typisk af flere blæsevejr eller storme og en sjælden gang af orkaner. Sådan forbereder du dig og boligen på elementernes rasen.


06-02-2020
Styrket nordisk samarbejde på beredskabsområdet
I dag har Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen, sammen med kollegaer fra Sverige, Norge, Finland og Island underskrevet København-erklæringen om et tættere nordisk beredskabssamarbejde.


03-02-2020
Ekstra værnepligtige styrker robustheden
Som et led i forsvarsforliget tilføres Beredskabsstyrelsen flere værnepligtige redningsspecialister. Det øger den operative robusthed. De første af de nye, større hold startede i dag.


31-01-2020
Hold dig opdateret om beredskabsområdet
Beredskabsstyrelsen lancerer nyhedsbrevet Kort og godt. Her kan du holde dig opdateret om beredskabsområdet i bred forstand, og især hvad angår samarbejde og snitflader mellem de kommunale redningsberedskaber og Beredskabsstyrelsen.


23-01-2020
Tiltag mod krænkende adfærd
Beredskabsstyrelsen har i samarbejde med øvrige myndigheder i Forsvarsministeriets koncern lanceret en række initiativer for at komme krænkende adfærd til livs.


11-01-2020
Oprustning til klimarelaterede hændelser
Beredskabsstyrelsen har som et led i forsvarsforliget investeret i materiel til at imødegå klimarelaterede hændelser. Det drejer sig bl.a. om pumper og mobile dæmninger til brug ved truende oversvømmelser.


09-01-2020
Bidrag til brandslukning i Australien på pause
For nuværende sendes der ikke et dansk brandslukningsmodul i regi af Beredskabsstyrelsen til Australien. Det kan dog blive aktuelt på et senere tidspunkt.


07-01-2020
Nye fartøjer effektive ved sønderjysk olieudslip
Beredskabsstyrelsens lægtvandsfartøjer har for første gang været i aktion ved et olieudslip i Aabenraa Fjord. De nye fartøjer viste sig effektive til at opsamle olien og begrænse udslippet.


27-12-2019
Undgå brand i det travle nytårsdøgn
Brandvæsenet har travlt nytårsaften og –nat. Ved at følge fire simple råd kan du gøre dit for at undgå, at du får brug for deres hjælp.


25-12-2019
Danskerne føler sig mindre trygge
Knap halvdelen af befolkningen vurderer, at deres tryghed i forhold til en række specifikke risici er blevet forringet i de seneste fem år. Bekymringen for terror er faldet, mens den er steget for cyberangreb.


20-12-2019
Styrket uddannelse i Beredskabsstyrelsen
Beredskabsstyrelsen styrker uddannelsen af sit uniformerede personel. Det sker gennem en samarbejdsaftale med Forsvarsakademiet og etableringen af en sergentskole og en officersskole.


28-11-2019
Humanitær støtte til Sydsudan
Beredskabsstyrelsen skal bidrage til at opføre faciliteter til nødhjælpsarbejde i Sydsudan. Faciliteterne skal være med til at sikre, at nødhjælpen er til stede, hvor behovene er størst.


28-11-2019
Det er tid til at teste dine røgalarmer
Hvis du for alvor vil gøre noget godt for dig selv og din familie op til jul, så sæt røgalarmer op derhjemme eller test dem, du allerede har.


25-11-2019
Styrket samarbejde om farlige stoffer
Med en ny aftale skal Forsvaret og Beredskabsstyrelsen arbejde tættere sammen om beredskabet ved hændelser med kemiske, biologiske, radiologiske, nukleare og eksplosive stoffer.


06-11-2019
Opbygning af krisestyringskapacitet i Georgien
Danmark støtter opbygning af civil krisestyringskapacitet i Georgien i regi af NATO. Beredskabsstyrelsen bidrager med en erfaren ledende rådgiver.


01-11-2019
Omfattende jordskælvsøvelse i Portugal
I næste uge deltager Beredskabsstyrelsen med 60 specialister i en omfattende jordskælvsøvelse i Portugal. Øvelsen er den første test af styrelsens nye internationale redningshold.


07-10-2019
Mød Beredskabsstyrelsen på Kulturnatten
Fredag d. 11. oktober kan du møde Beredskabsstyrelsen på Kulturnatten i København. Se noget af det materiel, vi bruger ved større ulykker og katastrofer og nukleare hændelser, og hør om de seneste internationale indsatser.


03-10-2019
Nye aftaler med FN sikrer effektiv katastrofehjælp
Beredskabsstyrelsen har indgået samarbejdsaftaler med UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation og FN’s Børnefond UNICEF. Aftalerne bidrager til at sikre smidig og effektiv nødhjælp i internationale katastrofesituationer.


30-09-2019
Elever lærer om brand på 500 skoler landet over
Flere end 500 skoler landet over sætter brandforebyggelse på skemaet i uge 40. Målet er, at børn og unge skal vokse op til at blive brandsikre voksne.


25-09-2019
Nyt perspektiv på frivillige under kriser
Er myndighederne klar til at tage imod hjælp fra frivillige, der møder op og vil hjælpe til under en ulykke, krise eller katastrofe? Et nyt fællesnordisk perspektiv peger på udfordringer og måder at håndtere dem på.


Kontakt