Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk katastrofehjælp til Grækenland

Indholdsområde

 
Nyheder 
Katastrofehjælp
Foto fra en tidligere mission. 

Dansk katastrofehjælp til Grækenland 

Beredskabsstyrelsen sender søndag katastrofebistand i form af telte og tæpper til flygtningelejren Moria på øen Lesbos, hvor voldsomme brande har hærget.

12-09-2020 - kl. 17:00
Flygtningelejren Moria på den græske ø Lesbos er Europas største og har i den forgangne uge været hærget af en række brande, der har efterladt tusindevis af flygtninge uden husly.

På baggrund af en anmodning fra de græske myndigheder sender Danmark nu 3000 tæpper samt 10 store og 40 mindre telte til Grækenland for at støtte arbejdet med at genhuse de berørte.

- Brandene i flygtningelejen har skabt en humanitær katastrofe. Der er brug for hjælp, og derfor sender vi nu tæpper og telte afsted fra Beredskabsstyrelsen, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Katastrofebistanden fra Beredskabsstyrelsen kommer oven i, at udviklingsminister Rasmus Prehn torsdag tilbød 22,4 millioner kroner i ekstraordinær hjælp til Grækenland.

Afgang søndag morgen
Det danske bidrag pakkes i dag og afsendes fra Beredskabsstyrelsens afdeling i Herning tidlig søndag morgen. Bidraget er koordineret via EU efter anmodning fra de græske myndigheder og er finansieret af Forsvarsministeriet.

Nyhedsbrev

Kontakt