Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmarks udsendte anerkendes og mindes

Indholdsområde

 
Nyheder 
Flagdag
 

Danmarks udsendte anerkendes og mindes 

Den 5. september er flagdag, hvor Danmarks udsendte fra Forsvaret, redningsberedskabet, politiet, Udenrigsministeriet og sundhedsvæsnet anerkendes og mindes.

02-09-2020 - kl. 12:45
Den 5. september er flagdag for Danmarks udsendte. På flagdagen anerkendes Danmarks udsendte for den indsats, de har ydet. Flagdagen blev afholdt første gang i 2009.

Der er arrangementer flere steder i landet i anledning af flagdagen. Bl.a. markeres dagen ved et officielt arrangement i København med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet og en mindegudstjeneste i Holmens Kirke.

Derudover er Beredskabsstyrelsen officielt repræsenteret ved flagdagen i bl.a. Haderslev.

Om Beredskabsstyrelsens internationale missioner
Beredskabsstyrelsens udsendte vælges fra Beredskabsstyrelsens internationale personelpulje. Puljen omfatter ca. 250 personer, der til daglig er fastansatte sergenter eller officerer eller frivillige med enten beredskabsfaglig baggrund eller civile med et særligt fagligt speciale. Det kan f.eks. være sundhedsfaglige eller håndværkere.

Beredskabsstyrelsens mandskab og materiel er klar til afgang med et varsel på 12 timer, mens en fortrop kan sendes af sted inden for få timer.

Siden år 2000 har Beredskabsstyrelsen været på over 120 internationale missioner. Det seneste år har styrelsen løst opgaver i Grækenland, Libanon, Sydsudan, Syrien og Ukraine.

Nyhedsbrev

Kontakt