Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmarks udsendte anerkendes og mindes

Indholdsområde

 
Nyheder 
Flagdag 2014
Foto fra Flagdagen i 2014. Foto: Beredskabsstyrelsen. 

Danmarks udsendte anerkendes og mindes 

Den 5. september er flagdag, hvor Danmarks udsendte fra forsvar, redningsberedskab, politi, Udenrigsministeriet og sundhedsvæsen anerkendes og mindes.

04-09-2019 - kl. 13:30
Den 5. september er flagdag for Danmarks udsendte. På flagdagen anerkendes Danmarks udsendte for den indsats, de har ydet. Flagdagen blev afholdt første gang i 2009. I år markeres flagdagens 10 års jubilæum.

Der er arrangementer over hele landet i anledning af flagdagen. Beredskabsstyrelsen deltager i flere arrangementer, heriblandt med 60 tidligere udsendte ved flagdagen i København.

Her starter dagen med kransenedlæggelse ved Monumentet for Danmarks internationale indsats siden 1948 på Kastellet. Siden er der mindegudstjeneste for Danmarks faldne i Holmens Kirke og en parade for årets udsendte på Christiansborg Slotsplads.

Paraden på Christiansborg Slotsplads bliver streamet live på Forsvarets Facebook-side.

Flagdagen markeres i hele landet
Der er arrangementer i anledning af flagdagen i stort set alle landets kommuner. Beredskabsstyrelsen er officielt repræsenteret flere steder:

Beredskabsstyrelsen Nordjylland er traditionen tro medarrangør på flagdagen i Thisted, hvor dagen byder på en march igennem byen og taler på torvet.

Beredskabsstyrelsen Sydjylland deltager med en deling i paraden fra Haderslev Kaserne.

Om Beredskabsstyrelsens internationale missioner
Beredskabsstyrelsen råder over 200 specialister til internationale indsatser. Mandskab og materiel er klar til afgang med et varsel på 12 timer, mens en fortrop kan sendes af sted inden for få timer.

Siden år 2000 har Beredskabsstyrelsen været på over 120 internationale missioner. Det seneste år har styrelsen løst opgaver i Sverige, Indonesien, Salomonøerne, Mozambique og Bolivia.

Nyhedsbrev

Kontakt