Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Mød Beredskabsstyrelsen på Kulturnatten

Indholdsområde

 
Nyheder 
Kulturnat
 

Mød Beredskabsstyrelsen på Kulturnatten 

Fredag d. 11. oktober kan du møde Beredskabsstyrelsen på Kulturnatten i København. Se noget af det materiel, vi bruger ved større ulykker og katastrofer og nukleare hændelser, og hør om de seneste internationale indsatser.

07-10-2019 - kl. 15:00

Hvad sker der, når Danmark rammes af større ulykker eller katastrofer? Hvad sker der, når større ulykker eller katastrofer rammer i udlandet?

Det kan du blive klogere på sammen med Beredskabsstyrelsen på Kulturnatten i København fredag d. 11. oktober.

Grej og specialmateriel
På Rosenborg kan du se noget af det materiel, Beredskabsstyrelsen bruger til indsatser ved større brande, oversvømmelser og andre alvorlige hændelser. Mød os fra klokken 18 og helt frem til efter midnat.

Det foregår på Livgardens Kaserne ved Rosenborg Slot:
Gothersgade 100
1123 København K

Nukleart Beredskab og internationale indsatser
Ved Forsvarsministeriet er Beredskabsstyrelsen til stede med tre indslag:

  • Beredskabsstyrelsens Nukleare Beredskab. Du kan se noget af vores specialmateriel og bl.a. prøve at spore radioaktivitet med ekspertberedskabets måleudstyr. I tilfælde af et radioaktivt udslip fra et kernekraftværk i et af Danmarks nabolande eller fra et nukleart drevet skib beregner Nukleart Beredskab de mulige konsekvenser for Danmark. Beregningerne er bl.a. med til at bestemme, hvilke foranstaltninger myndighederne træffer for at beskytte befolkningen.
  • Beredskabsstyrelsens vandrensningsindsats i Mozambique. Cyklonen Idai forårsagede i marts i år store skader i Mozambique. Danmark sendte et hold af Beredskabsstyrelsens vandrensningseksperter og udstyr til landet for at levere rent drikkevand. Hør, hvordan indsatsen hjalp befolkningen, og om udfordringerne med at organisere arbejdet efter en af de værste naturkatastrofer på den sydlige halvkugle i nyere tid.
  • Beredskabsstyrelsens indsats ved en naturbrand i Grønland. En større fjeldbrand voldte sommeren igennem problemer nær Grønlands næststørste by, Sisimiut. Grønlandske myndigheder anmodede Beredskabsstyrelsen om assistance til at begrænse brandens udbredelse. Hør om opgaven, der takket være godt samarbejde mellem lokale og danske myndigheder, en stor styrke og specialmateriel blev løst hurtigere end forventet.

Oplæggene starter kl. 18.15 og varer 20 minutter hver. Imellem oplæggene er der 10 minutters pause.

Det foregår i Forsvarsministeriet:
Holmens Kanal 9
1060 København K

Nyhedsbrev

Kontakt