Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Dansk specialist til katastroferamte Mozambique

Indholdsområde

 
Nyheder 
 

Dansk specialist til katastroferamte Mozambique 

Beredskabsstyrelsen sender en specialist til katastroferamte Mozambique. Sammen med en svensk kollega skal han hjælpe World Food Programme med at danne et overblik og evt. forberede yderligere assistance.

20-03-2019 - kl. 09:00
Natten til den 15. marts ramte den tropiske cyklon Idai Mozambique. Vejrsystemet har forårsaget massive oversvømmelser og ødelæggelser. Det anslås, at op mod 1 million mennesker er påvirkede. Byerne Beira og Dondo er værst ramt, men hele Mozambique er erklæret i undtagelsestilstand.

Onsdag tager en specialist fra Beredskabsstyrelsen til Mozambique. Sammen med en kollega fra styrelsens svenske søsterorganisation, MSB, skal han hjælpe World Food Programme med at få et overblik over katastrofens omfang. De skal også vurdere mulighederne for yderligere assistance.

- Vi skal derned og hjælpe med at skabe et overblik: Hvor mange er ramt, hvor er behovet for hjælp størst og så videre. Og så skal vi se, om vi eventuelt kan byde ind med yderligere assistance fremadrettet, siger chef for Internationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen, Jens Oddershede.

Om opgaven
Beredskabsstyrelsen har via International Humanitarian Partnership modtaget en anmodning fra World Food Programme om udsendelse af et rekognosceringshold til Mozambique. Rekognosceringsholdet skal bidrage med information om den nuværende situation, og hvad der kan gøres for at udbedre situationen.

Holdet består udover Beredskabsstyrelsen specialist af en kollega fra Sverige. Holdet forventes at være i Mozambique i fem-ti dage. Missionen finansieres indenfor rammerne af Udenrigsministeriets fleksible pulje.

Beredskabsstyrelsen varetager løbende rekognosceringsopgaver for eksempelvis World Food Programme og andre aktører. Eksempelvis dannede en tilsvarende opgave grundlaget for et års engagement for at sikre bedre forhold for fordrevne Rohingyaer i Bangladesh.

Nyhedsbrev

Kontakt