Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Alle danske brandfolk er hjemme fra Sverige

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
Skovbrande
Foto: Jacob Langrind-Halgaard / Beredskabsstyrelsen. 

Alle danske brandfolk er hjemme fra Sverige 

Pakning og hjemtransport efter den danske indsats mod skovbrande i Sverige er nu afsluttet. Med over 200 udsendte var det en af de større internationale indsatser ledet af Beredskabsstyrelsen i nyere tid.

10-08-2018 - kl. 10:00

Opdateret 15-08-2018

Sverige har været hårdt ramt af skovbrande denne sommer. Derfor sendte Beredskabsstyrelsens svenske søsterorganisation, MSB, i juli anmodning om international assistance. Danmark og en række andre lande accepterede anmodningen.

Danske brandfolk har været indsat til at bekæmpe og begrænse skovbrandene i perioden 19. juli t.o.m. 6. august. Fra 6. august t.o.m. 9. august er der blevet arbejdet på at pakke sammen efter den omfattende indsats, og i dag fredag vender de sidste danske beredskabsfolk hjem.

Sverige skovbrand
Foto: Simon Ian Langkilde / Beredskabsstyrelsen..

De har været med til at få kontrol med ilden i et uvejsomt område på ca. 200 km2 omkring Ljusdal i det centrale Sverige.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen udtaler:

- De danske brandfolks indsats i Sverige viser, at Danmark har viljen og evnen til at hjælpe, når der er brug for os ude i verden – hvad enten det er langt væk eller lige på den anden side af Øresund.

- Der er blevet udført et imponerende stykke arbejde med at slå ilden tilbage, og det har krævet både dygtighed og udholdenhed at arbejde under så vanskelige forhold i de svenske skove.

- Samtidig har der været et forbilledligt samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen, Forsvaret, de kommunale redningsberedskaber og svenske myndigheder for at få logistikken til at gå op.

Brandslukning
Foto: Henrik Dall / Beredskabsstyrelsen.

Om indsatsen

  • Danske brandfolk har været indsat i Sverige i perioden 19. juli t.o.m. 6. august
  • De har arbejdet på at begrænse og slukke skovbrande i et område på 200 km2 omkring Ljusdal i den mellemste del af Sverige
  • De danske brandfolk har medvirket til at udlægge 56 km brandslanger i det kuperede terræn
  • 16 køretøjer har været indsat
  • I alt har 217 brandfolk været af sted. Langt de fleste er frivillige. Enkelte har været af sted flere gange, så der i alt har været 248 danske indsættelser
  • De kommunale redningsberedskaber stillede med i alt 70 personer, herunder tre fra Grønland, mens Beredskabsstyrelsens personel tegnede sig for resten
  • Målt på antal udsendelser af personel er indsatsen i Sverige en af de større internationale indsatser, som Beredskabsstyrelsen har ledet i nyere tid