Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Følg udviklingen: Rekordår for naturbrande

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
Naturbrande
Grafik er opdateret 3. september 2018. Klik for pdf-version 

Følg udviklingen: Rekordår for naturbrande 

Den varme og tidlige sommer har resulteret i langt flere udkald til brande i naturen end normalt. Tendensen fortsatte gennem sommerferien.

29-06-2018 - kl. 13:00
54 % flere udkald til naturbrande tikkede i maj måned ind end gennemsnittet for de fem forudgående år. Og juni måned følger trop som en varm, tør og brandfarlig måned med i alt 449 udkald til naturbrande. Det er et godt stykke over gennemsnittet, der lyder på 194 udkald. Og i juli skulle der kun gå fire dage, før antallet af udkald til naturbrande oversteg 100.

Følg med i udviklingen
Du kan følge med i udviklingen af antallet af  udkald til naturbrande i statistikken ovenfor. Tallene vil blive opdateret dagligt på hverdage.

I højre kolonne kan du finde opgørelser over det daglige antal udkald til naturbrande i maj – august 2018 sammenlignet med gennemsnittet for de fem forudgående år.

Denne side er senest opdateret den 3. september 2018.

Fakta

  • Naturbrande skal her forstås som brande i naturen. Det kan for eksempel være mark, eng, grøft eller private haver.
  • De opgjorte tal stammer fra meldinger via 1-1-2 til alarmcentralerne, der registreres som naturbrande, da det reelle antal naturbrande  først kan opgøres  den 20. i den efterfølgende måned for hændelsesdatoen.
  • Tallene er en god indikator for antallet af naturbrande, men omfatter også blinde alarmer og andre typer af brande, der på meldingens tidspunkt blev identificeret som naturbrande. Erfaring viser, at omkring 90 pct. af meldingerne om naturbrand er reelle alarmer.

Kontakt

  • Center for Krisekommunikation
    4590 6000 (omstilling)
    kom@brs.dk