Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

25-årsdagen for Maglaj-angrebet markeres med mindehøjtidelighed

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
Maglaj
Angrebet på Beredskabsstyrelsens konvoj i 1993 fandt sted ved en tunnel umiddelbart før byen Maglaj i den nordlige del af Bosnien-Hercogovina. På stedet er der rejst en mindetavle til minde om de dræbte. Klik på fotoet for større format. 

25-årsdagen for Maglaj-angrebet markeres med mindehøjtidelighed 

To udsendte fra Beredskabsstyrelsen og en lokal tolk mistede den 1. juni 1993 livet, da en nødhjælpskonvoj blev angrebet under borgerkrigen i Bosnien-Hercegovina. Beredskabsstyrelsen markerer 25-årsdagen for angrebet med en mindehøjtidelighed.

24-05-2018 - kl. 16:00
Den 1. juni 1993 blev en nødhjælpskonvoj fra Beredskabsstyrelsen angrebet ved byen Maglaj i det centrale Bosnien-Hercegovina under den borgerkrig, der brød ud efter det tidligere Jugoslaviens sammenbrud.

Nødhjælpsholdet var udsendt af EF for at bistå FN’s Flygtningehøjkommissariat og den danske konvoj bestod af ni lastbiler, der medbragte mad og medicin til befolkningen i området. Ved en tunnel umiddelbart før byen blev konvojen udsat for et kampvognsangreb, der kostede tre personer fra det danske hold livet: de danske chauffører Niels Bromand og Jimmi Nyegaard samt en lokal tolk. Flere af de øvrige danske udsendte blev såret.

Mindehøjtidelighed på Kastellet
25-årsdagen for Maglaj-angrebet bliver markeret ved en mindehøjtidelighed på Kastellet onsdag den 6. juni. H.K.H. Prinsesse Marie og Forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen deltager, ligesom Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen og repræsentanter fra missionen i 1993 vil være til stede.

- I Beredskabsstyrelsen har vi ikke glemt angrebet ved Maglaj. Ved højtideligheden den 6. juni mindes vi derfor vores to kollegaer og den lokale tolk, der mistede livet for 25 år siden, og samtidig viser vi vores påskønnelse af den store indsats, som vores udsendte på internationale missioner yder, siger Henning Thiesen.

Presse og akkreditering
Mindehøjtideligheden omfatter en kransenedlæggelse med taler, og der vil efterfølgende være reception. Pressen har adgang til mindehøjtideligheden mod forudgående akkreditering og medbragt pressekort. Det er muligt at tage billeder og optage film.

Tilmelding til kom@brs.dk senest mandag den 4. juni kl. 12. Yderligere information fremsendes ved tilmelding.

Kontakt

  • Center for Krisekommunikation
    4590 6000 (omstilling)
    kom@brs.dk