Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
Sneplov
Beredskabsstyrelsens sneplov assisterer ved en ambulancekørsel. 

50 indsatser mod snemasserne 

Beredskabsstyrelsen havde ca. 50 indsatser i forbindelse med det snevejr, der ramte især Bornholm og Syddanmark i sidste uge. De fleste indsatser bestod i, at styrelsens sneplove hjalp ambulancer med at komme frem.

07-03-2018 - kl. 15:30
Danmark blev i sidste uge ramt af voldsomt vejr i form af sne og snefygning. Snemængderne gav trafikale udfordringer især på Bornholm og i dele af Syddanmark, og det betød også travlhed for flere af Beredskabsstyrelsens centre.

Alt i alt havde Beredskabsstyrelsen i omegnen af 50 assistancer. Ca. 35 af disse bestod i, at styrelsens sneplove hjalp ambulancer med at komme frem på Bornholm.

Også styrelsens ATV - et kompakt bæltekøretøj - var i aktion: Dels for at bringe medicin ud til en borger, dels for at assistere Bornholms Brandvæsen med at etablere en slangevej ved en gårdbrand. Der var også andre indsatser - f.eks. blev en mælketankvogn gravet fri af snedriverne.

ATV
Beredskabsstyrelsen ATV blev indsat til at bringe medicin ud til en borger.

Beredskabsstyrelsens center på Bornholm fik assistance fra Beredskabsstyrelsen Sjælland i form af 10 mand m/k, to sneplove og en autosprøjte. Også Forsvaret og Hjemmeværnet bidrog.

På Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn var der opgaver for Beredskabsstyrelsen Sjælland og Beredskabsstyrelsen Hedehusene. Sneploven var i aktion, ligesom styrelsens kommandovogne kørte i fast rutefart med hjemmesygeplejersker.