Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
Operation RECSYR
Beredskabsstyrelsen bidrog i 2013-2014 til en lignende operation, der blev gennemført i Syrien (arkivfoto). 

Kemiske stoffer ude af Libyen 

Eksperter fra Beredskabsstyrelsen har været med til at sikre, at farlige kemiske stoffer nu er transporteret ud af Libyen og på vej til Tyskland, hvor de skal destrueres.

31-08-2016 - kl. 11:15
Den dansk-ledede internationale maritime operation til borttransport af ca. 500 tons rester fra Libyens kemiske våbenlage er tæt på at blive afsluttet. Lørdag aften den 27. august blev de kemiske stoffer afhentet på havnen i Misrata i Libyen. Kemikalierne forlod derefter libysk farvand og er nu på vej ud af Middelhavet på vej mod destinationshavnen i Tyskland.

Det danske bidrag til operationen består af et civilt transportskib, et fleksibelt støtteskib af ABSALON-klassen, en føringsstab og en række støtteelementer, herunder to eksperter og specialmateriel fra Beredskabsstyrelsen. Styrelsens eksperter har bl.a. rådgivet operationsledelsen om de kemiske stoffers egenskaber og håndteringen af dem.

Udover Danmark har blandt andet Storbritannien og Finland bidraget til operationen.

Den samlede operation, RECLIB, koordineres af Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) og sker i tæt samarbejde med en række andre lande, ikke mindst Libyen, der har anmodet det internationale samfund om denne hjælp til at tilintetgøre resterne fra landets kemiske våbenlager.

Læs mere om operationen på Forsvarsministeriets hjemmeside via link i højre kolonne.

Kontakt

Kommunikationsenheden
45 90 60 00 (omstilling)
kom@brs.dk