Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
Brandforebyggelse uge 40
Beredskabsstyrelsen har i 2013 sendt over 140.000 gratis lærebogsmaterialer ud til skoler over hele landet. Foto: Beredskabsstyrelsen 

Brand på skoleskemaet 

I 2013 har der været flere episoder, hvor børn har været udsat for fare på grund af ild. Knap hver anden skole sætter brandforebyggelse på skoleskemaet i uge 40.

24-09-2013 - kl. 09:37
En 10-årig dreng får forbrændinger på hænder og i ansigtet af flammerne fra et bål i Midtjylland. 30 børn evakueres fra en brændende børnehave i Sønderjylland. Og to mindreårige drenge starter ved et uheld en brand i en skov i Østjylland.

Børn har flere gange været udsat for farlige situationer med ild i 2013. For at lære eleverne at omgås ild med forsigtighed og omtanke sætter knap hver anden af landets skoler brandforebyggelse på skoleskemaet i uge 40.

Skoler og brandvæsen
Mange steder samarbejder lærerne med det lokale brandvæsen om at undervise eleverne i at håndtere brandfarlige situationer på en fornuftig måde. F.eks. vil klasserne besøge den lokale brandstation eller få en brandmand ud i klasseværelset.

- Det er et rigtig godt initiativ, som Beredskabsstyrelsen er gået sammen med skolerne om. Når det er brandmænd, der fortæller, kan det hjælpe til at give børnene en større forståelse for, at ild skal omgås med respekt. Samtidig lærer børnene, hvordan de skal reagere, hvis uheldet alligevel skulle være ude, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Undervisningsminister Christine Antorini glæder sig også over, at lærerne prioriterer brandsikkerhed for børn højt: 

 - Lærerne er med til at løfte en vigtig opgave med denne temauge. Børn skal have de rette redskaber til at håndtere ild og den nødvendige viden om brandsikkerhed generelt. Det er vigtigt, at børn lærer at arbejde med sikkerhed i hverdagen. Derfor håber jeg, at endnu flere skoler vil deltage i projektet fremover.

Event i Aarhus
Lær om brand-kampagnen i uge 40 skydes i gang ved en event i Aarhus, hvor værterne fra DR-børneprogrammet ”Store Nørd”, elever fra 4.-5. klassetrin på Ellevangskolen og brandfolk fra Aarhus Brandvæsen deltager i praktiske øvelser med ild.

Se mere om tilmelding til eventen øverst i højre kolonne. I kolonnen kan du også finde et link til en temaside om Lær om brand-kampagnen her på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Til pressen

  • Lær om brand-eventen foregår mandag den 30. september fra kl. 09:20-12:00 i Aarhus Brandvæsens Uddannelsescenter på Kirstinesmindevej 14, 8200 Aarhus N.
  • Tilmeldingsfrist: Fredag den 27. september kl. 12:00.
  • Kontaktinfo: 45 90 61 25, eller mail roos@brs.dk

Fakta

  • Hvert år behandler skadestuer i Danmark mellem 8-9.000 mennesker for brandsår. Heraf er hvert tredie et barn under fem år.
  • Beredskabsstyrelsen har i år sendt over 140.000 undervisningsmaterialer gratis ud til skoler over hele landet. Styrelsen har udviklet materialerne i samarbejde med TrygFonden.
  • Lærebogsmaterialerne understøtter Undervisningsministeriets bekendtgørelse om Fælles Mål.
  • Omkring 900 skoler har bestilt materialer i 2013.