Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Beredskabsstyrelsen slår dørene op til jubilæum

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
jubilæumslogo
 

Beredskabsstyrelsen slår dørene op til jubilæum 

Den 1. maj 2013 er det 75 år siden, at grundstenen til Beredskabsstyrelsen blev lagt. Jubilæet vil blive fejret ved flere arrangementer over hele landet.

16-04-2013 - kl. 10:00

Den 1. maj har Beredskabsstyrelsen været en del af Danmarks katastrofeberedskab i 75 år.


Der vil i forbindelse med jubilæet blive afholdt flere arrangementer. På den officielle jubilæumsdag, onsdag den 1. maj, vil der blive afholdt en reception for særligt indbudte gæster i styrelsens hovedsæde i Birkerød. Hendes Majestæt Dronningen, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie og forsvarsminister Nick Hækkerup vil være blandt gæsterne.


Herudover vil jubilæet blive markeret i Beredskabsstyrelsens decentrale afdelinger i Thisted, Herning, Haderslev, Tinglev, Næstved, Hedehusene og Allinge. Disse arrangementer vil finde sted lørdag den 4. maj med offentlig adgang for alle interesserede. Gæsterne vil bl.a. få lejlighed til at se udstyr fra katastrofeberedskabet og møde en række af styrelsens ansatte, værnepligtige og frivillige.


Fra luftværn til større ulykker og katastrofer i ind- og udland

Beredskabsstyrelsens arbejde med katastrofeberedskab har ændret sig radikalt i tidens løb. For 75 år siden var katastrofeberedskab lig med beskyttelsesrum og luftværn. I dag bruger styrelsen avanceret teknologi og specialuddannet mandskab og hjælper med at forebygge, uddanne og planlægge for at håndtere nye, komplekse ulykker og katastrofer – både herhjemme og i udlandet.


Grundstenen til Beredskabsstyrelsen blev lagt i 1938 med oprettelsen af et civilt luftværn. Den 1. maj 1938 tiltrådte politiinspektør Arthur Dahl således stillingen som værnets første leder.


Oprettelsen af et civilt luftværn i 1938 skete i lyset af den truende politiske udvikling i Europa og skulle sikre beskyttelse af befolkningen, hvis det kom til krig.


Den 1. januar 1939 blev navnet ændret til Statens Civile Luftværn, og i 1949 blev det atter ændret til Civilforsvarsstyrelsen med det tilhørende Civilforsvarskorps.


Da beredskabsloven trådte i kraft i 1993 blev Civilforsvarsstyrelsen lagt sammen med Statens Brandinspektion og blev til Beredskabsstyrelsen.

Kontakt

Kommunikationsenheden
45 90 60 00 (omstilling)
kom@brs.dk