Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Regler og råd om afbrænding af sankthansbål

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
 

Regler og råd om afbrænding af sankthansbål  

Der opstår dobbelt så mange brande på en sankthansaften som på en normal aften og nat. Se regler og råd om sikker afbrænding af sankthansbål.

20-06-2011 - kl. 00:00

Torsdag den 23. juni er det sankthansaften, og rundt om i landet skal heksene igen belave sig på at tage en tur til Bloksbjerg. Men det er ikke kun heksene, der skal være påpasselige, for sankthansaften skiller sig ud i brandstatistikken med flere brande end normalt.
 

På en normal aften og nat rykker brandvæsenet ud til omkring 25 brande på landsplan. På sankthansaften ligger tallet i gennemsnit på ca. det dobbelte.
 

For at sikre, at det kun er sankthansbålet, og ikke andet, der går op i røg sankthansaften, skal afstandsreglerne for afbrænding af sankthansbål overholdes.
 

Afstandsreglerne for bålafbrænding
Afstandsreglerne er fastsat ved lov. Sankthansbål skal således være placeret i en afstand af mindst:

  • 30 meter fra bygninger med hårdt tag
  • 60 meter fra brændbare markafgrøder
  • 200 meter fra stråtækte huse og andet let antændeligt materiale

 
Husk også at vise hensyn til omgivelserne generelt, og vær opmærksom på, at smådyr kan have taget ophold i sankthansbålet inden afbrænding. Det er derfor en god idé at flytte bålet kort tid før, det skal tændes.
 

Detaljerede angivelser af mindsteafstande til bygninger, bevoksning og materialer kan findes i bekendtgørelsen om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding af halm, kvas, haveaffald og bål m.v.