Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Brandsikkert nytår 
Banner til brande i nytårsdøgnet
 

Undgå brand i det travle nytårsdøgn 

Brandvæsenet har travlt nytårsaften og –nat. Ved at følge fire simple råd kan du gøre dit for at undgå, at du får brug for deres hjælp.

Nytårsdøgnet er årets brandfarligste døgn. Brandvæsnet rykker ud til 14 gange så mange brande i løbet af nytårsdøgnet som på et gennemsnitsdøgn.

Helt konkret er brandfolkene i gennemsnit rykket ud til små 300 meldinger om brande i bygninger og containere i løbet af nytårsdøgnet i femårs-perioden 2013-2017. På et gennemsnitsdøgn resten af året rykker landets brandvæsner ud til ca. 20 brande.  Nytårsdøgnet er defineret som tidsrummet fra kl. 12.00 den 31. december til kl. 12.00 den 1. januar.

- Nytårsaften skal være en fest for os alle, og ved at følge nogle simple råd kan du gøre dit for at hjælpe brandvæsenet. De har rigeligt at se til, så hvis du får ryddet op omkring din bolig samt carport og lignende inden nytårsaften, kan du minimere risikoen for, at brandvæsenet skal besøge dig, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen, Mads Dalgaard.

Her er fire simple råd, der kan hjælpe dig til at undgå brand nytårsaften:

  • Luk affaldscontainere, skraldespande og døren til garagen
  • Sørg for, at containere og skraldespande står i god afstand fra bygninger
  • Fjern brændbart materiale fra carporten, altanen og lignende
  • Overhold den sikkerhedsafstand, der står på fyrværkeriet

Fire råd til en brandsikker nytårsaften


Se antallet af brande i nytårsdøgnet i din kommune

Du kan i højre side finde en oversigt over antal brande i nytårsdøgnet i alle landets kommuner de seneste fem år. I højre kolonne vises gennemsnittet for de fem år, så man kan sammenligne kommunerne.

Hvis du har brug for flere gode råd om brug af fyrværkeri, så tjek Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Sidst opdateret 13-06-2019 - kl. 08:41