Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
brandsikkerbolig.dk
Hjem - Om Brandsikker Bolig

I Danmark omkommer 50-80 personer i forbindelse med brand hvert år. Risikoen for at komme til skade eller omkomme stiger med alderen og er særlig stor for de mest udsatte og sårbare borgere. Det har fået Beredskabsstyrelsen, TrygFonden, Kommunernes Landsforening og Danske Beredskaber til at gå sammen om Brandsikker Bolig. Initiativet udspringer af et ønske om at nedbringe antallet af dødsbrande og skabe et bedre sikkerhedsnet for mennesker, der har svært ved at tage vare på deres egen brandsikkerhed.

Brandsikker Bolig er et brandforebyggelseskoncept, som tilbydes kommuner i hele landet. Det er et frivilligt tilbud, som kommunerne har mulighed for at implementere helt eller delvist i deres forebyggelsesarbejde.

Det bærende element i Brandsikker Bolig er brandforebyggende hjemmebesøg. Et brandforebyggende hjemmebesøg er et frivilligt tilbud til borgerne. Alle borgere, uanset om de er udpeget af hjemmeplejen eller selv har henvendt sig til myndighederne, skal således give tilladelse til, at besøget kan blive gennemført.

Brandsikker Bolig blev lanceret i 2014. Siden er materialerne blevet evalueret og redesignet. Et pilotprojekt gennemført i 2017 i Bornholms Brandvæsen, Østsjællands Beredskab, Lolland-Falster Brandvæsen og Slagelse Brand og Redning ligger til grund for relanceringen i foråret 2018.

 

Kontakt oplysninger:

Beredskabsstyrelsen ved Kommune og Borger
Datavej 16
3460 Birkerød
Telefon: +45 45 90 60 00
E-mail: brs-ktp-kob@brs.dk
Hjemmeside: www.brs.dk

Logo - BeredskabsstyrelsenLogo - KLLogo - Danske BeredskaberLogo - TrygFonden