Herning øvelse

Øvelse i Herning. 

Beredskabsstyrelsens Mobilhospital

Mobilhospitalet er designet til indsættelse i akutte situationer og kan derfor udsendes hurtigt – det første personale kan afgå inden for 10 timer. Når hospitalsudstyret er fremme, kan vi tage imod de første patienter efter få timer.

Mobilhospitalet består primært af telte og let bærbart hospitalsudstyr. Når materiellet er kommet frem, bliver skadestuen sat op som noget af det første, og derefter kommer operationsafsnit, sengeafsnit og mange af de støttende elementer, som får et moderne hospital til at fungere.

Mobilhospitalet er designet, så et større antal patienter kan tilses uden at lægge beslag på nærområdets potentielt mangelfulde infrastruktur. Det betyder, at der ud over klassisk hospitalsudstyr som bårer og respiratorer, også er udstyr til at producere bl.a. rent vand, mad, strøm og ilt. Når mobilhospitalet er sat op, kan det blive stående længe, men udgangspunktet er tre uger.

Ud over udstyr består mobilhospitalet af dygtige og dedikerede sundheds- og beredskabspersoner. Alt efter behovet, bliver mobilhospitalet udsendt med ca. 40 personer – læger, sygeplejersker, bioanalytikere, radiografer og beredskabspersonale med specialer i alt fra vandrens over ledelse til satellitinternet. Derudover, og alt efter situationen, bliver der ansat lokalt arbejdskræft til at hjælpe med bl.a. opsætning af telte, adgangskontrol og på sigt medicinsk behandling.

Mobilhospitalet har været udsendt mange gange, i flere forskellige konfigurationer og til opgaver der spænder fra jordskælv over oversvømmelser til krig og epidemier. Igennem udsendelserne har mobilhospitalet bl.a. behandlet næsten 200.000 patienter og hjulpet over 6.000 børn til verden.

Beredskabsstyrelsen samarbejder med Verdenssundhedsorganisationen WHO om at klassificere mobilhospitalet som et såkaldt Emergency Medical Team Level 2. Det betyder, at mobilhospitalet lettere kan samarbejde med sundhedsmyndigheder, som allerede følger internationale standarder, og at mobilhospitalet oftere vil kunne komme ud og gøre en forskel.

Hvis du har en sundhedsfaglig profil og har lyst til at rejse ud med Beredskabsstyrelsens mobilhospital, kan du søge om optagelse i den internationale personelpulje. Læs mere om hvilkår, praktik og muligheder her.

Sidst opdateret 6. november, 2020 - Kl. 09.56