Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Beredskab i Danmark 
 

Beredskabscentre 

Beredskabsstyrelsens beredskabscentre er placeret i henholdsvis Thisted, Herning, Haderslev, Næstved, Hedehusene og Allinge. De frem værnepligtsuddannende centre har alle en døgnvagt bestående af værnepligtige og befalingsmænd. Ved Beredskabsstyrelsen Hovedstaden består døgnvagten af frivillige og befalingsmænd.

 
   Klik på kortet og læs mere om centrene

Mandskabet på beredskabscentrene udgør samtidig en national strategisk reserve, der som en central del af katastrofeberedskabet kan indsættes over det meste af landet inden for en time og resten af landet inden for ca. 2 timer. Beredskabscentrene varetager herudover uddannelsen af 9 måneders værnepligtige og frivillige, der indgår i centrenes døgnvagt.

Læs mere om de enkelte centre ved at klikke på ikonerne på kortet eller via linkene i højre kolonne.

Døgnberedskabet ved centrene består på landsplan af en døgnvagt på 79 brandfolk, en bagvagt på 79 brandfolk og en frivagt på ca. 800 brandfolk.

Læs om Beredskabsstyrelsen Nordjylland Læs om Beredskabsstyrelsen Midtjylland Læs om Beredskabsstyrelsen Sydjylland Læs om Beredskabsstyrelsen Hedehusene Læs om Beredskabsstyrelsen Sjælland Læs om Beredskabsstyrelsen Bornholm
Sidst opdateret 06-05-2020 - kl. 14:34