Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
I Danmark 
 

Frivillige i redningsberedskabet 

Frivillige er en vigtig ressource for hele redningsberedskabet – kommunernes redningsberedskaber og Beredskabsstyrelsen. 

I alt indgår omkring 3.000 frivillige i det samlede redningsberedskab i stat og kommuner.

Mange kommunale redningsberedskaber anvender frivillige til deres opgaveløsning. Nogle bruger frivillige i det daglige beredskab, mens andre primært anvender frivillige i forbindelse med større hændelser. Generelt anvender de kommunale redningsberedskaber frivillige til at aflaste, supplere og bistå de fastansatte brandfolk.

Der deltager frivillige i mere end hver fjerde af Beredskabsstyrelsens indsatser. Frivillige i det statslige redningsberedskab, som opereres af styrelsen, er tilknyttet et af Beredskabsstyrelsens beredskabscentre i Thisted (Nordjylland), Herning (Midtjylland), Haderslev (Sydjylland), Næstved (Sjælland) og Allinge (Bornholm). Herudover kan man som frivillig være tilknyttet Beredskabsstyrelsens frivilligcenter i Hedehusene (mellem Roskilde og København).

For at blive frivillig ved et af Beredskabsstyrelsens centre kræves det som udgangspunkt, at man har aftjent sin værnepligt ved Beredskabsstyrelsen.

Den Frivillige Indsatsstyrke (DFI)

Den Frivillige Indsatsstyrke – forkortet DFI - er en stående styrke af statslige og kommunale frivillige, som er tilknyttet Beredskabsstyrelsen. DFI kan indsættes overalt i Danmark som et supplement til det øvrige redningsberedskab ved større eller længerevarende hændelser. Frivillige fra DFI kan også indsættes ved katastrofer i udlandet. 

DFI består af i alt 400 frivillige, som er fordelt på to af Beredskabsstyrelsens centre. DFI-vest ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland består af i alt 100 frivillige, mens DFI-øst ved Beredskabsstyrelsen Hovedstaden tæller 300 frivillige.

Sidst opdateret 13-06-2019 - kl. 08:54