Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 

Indkvartering af asylansøgere

Beredskabsstyrelsen opstillede på anmodningen fra Udlændingestyrelsen i fjerde kvartal 2015 indkvarteringsfaciliteter til asylansøgere ved styrelsens centre i Næstved, Haderslev, Herning og Thisted. Siden fjerde kvartal 2016 har faciliteterne været ubenyttede men stået i beredskab, så de kan tages i brug med kort varsel.

I maj 2017 besluttede Udlændingestyrelsen at nedlægge faciliteterne i Næstved, i oktober 2017 blev faciliteterne i Thisted afviklet og i juni 2018 blev faciliteterne i Haderslev afviklet. Faciliteterne ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland opretholdes på standby.

Spørgsmål om asylansøgeres vilkår og trivsel ifm. indkvartering hos Beredskabsstyrelsens afdelinger skal rettes til operatøren af det pågældende asylcenter, herunder teltlejre. I listen herunder er links til de kommuner, der er operatører ved de forskellige afdelinger.


Spørgsmål generelt om indkvartering af asylansøgere
skal rettes til Udlændingestyrelsen.

Spørgsmål om materiel og praktiske forhold ifm. indkvartering af asylansøgere skal rettes til Beredskabsstyrelsen. Den presseansvarlige i Beredskabsstyrelsens kommunikationsenhed kan kontaktes på telefon 45 90 60 00 (omstilling).