Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Redningsspecialistuddannelsen giver dig kompetencer

  Indholdsområde

   
  Uddannelsen 
  Uddannelsen billede
   

  Redningsspecialistuddannelsen giver dig kompetencer 

  Værnepligten i Beredskabsstyrelsen er på 9 måneder, hvor du gennemfører Beredskabsstyrelsens redningsspecialistuddannelse.

  Uddannelsen som redningsspecialist sætter dig i stand til at løse specialiserede og komplekse operative redningsberedskabsopgaver i det statslige redningsberedskab, hvor du efter en måneds uddannelse deltager i den døgnbemandende udrykningsvagt. Du kan her løse en lang række mindre men vigtige opgaver, og efter tre måneders uddannelse er du blandt andet fuldt uddannet og certificeret brandmand.

  Efter fire måneders uddannelse er du uddannet CBRN specialist og efter 6 måneder som national Urban Search and Rescue (USAR) specialist i det statslige redningsberedskab, og indgår således de sidste fem måneder af din værnepligtstid som specialist på vagtholdet.

  Redningsspecialistuddannelsen er opbygget, så du gradvist tilegner dig flere og flere kompetencer til at løse den brede vifte af specialiserede opgaver i det statslige redningsberedskab, ligesom du stilles over for udfordringer med stigende sværhedsgrad og kompleksitet igennem uddannelsen.

  I uddannelsen stilles du ikke kun over for faglige udfordringer, men har også rige muligheder for at udvikle dig som menneske og person igennem de udfordringer som du stilles over for, for eksempel slukning af brand inde i et flere hundrede grader varmt brændende hus eller redning af personer fra toppen af en høj silo, hvorfra du firer dig ned med en båre.

  Det kan også være at redde personer, som er kommet til skade i en sammenstyrtet bygning, hvor du skal skabe lodret adgang igennem et 35 cm tykt armeret betondæk - vel at mærke nedefra og med en frihøjde på måske kun 75 cm og næsten ingen plads at arbejde på.

  Efter endt uddannelse modtager du en lang række beviser for dine erhvervede kompetencer. Beviser der er direkte adgangsgivende til et efterfølgende arbejde i et kommunalt redningsberedskab, et entrepriseberedskab eller i det statslige redningsberedskab. Du modtager også en række civilt kompetencegivende beviser inden for førstehjælps-, livredder- og arbejdsmiljøområdet.

  Læs nærmere om Beredskabsstyrelsens Redningsspecialistuddannelse i fakta-boksen til højre, hvor det faglige indhold af uddannelsen er beskrevet i et printvenligt dokument.
  Sidst opdateret 30-01-2018 - kl. 12:33

  Kontakt

  Fakta

  Uddannelsen til redningsspecialist varer 9 måneder.

  Find en samlet beskrivelse ved at trykke her.