Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Frivillige 
 

Frivillige i kommunerne 

I mange kommuner spiller frivillige en vigtig rolle for redningsberedskabet. Beredskabet er nødt til at være fleksibelt, fordi der pludseligt kan opstå situationer, hvor der er brug for meget mandskab. Her kan frivillige med godt lokalkendskab gøre en forskel.


Frivillige i de kommunale redningsberedskaber indgår kontrakt med de enkelte kommuner. Nogle kommuner anvender frivillige i det daglige beredskab, mens andre kommuner primært anvender frivillige i forbindelse med større hændelser. Generelt anvender kommunerne frivillige til at aflaste, supplere og bistå det ansatte beredskabspersonel.

Frivillige i de kommunale redningsberedskaber gennemfører ligesom ansat personel som udgangspunkt Beredskabsstyrelsens uddannelser. Kommunerne har dog mulighed for at supplere med andre uddannelser, hvis der er behov for det. Læs mere under menupunktet ”Lokalt udarbejdede uddannelser” i venstre kolonne.


Kontakt dit lokale redningsberedskab, hvis du vil være frivillig i din kommune
Kontakt dit lokale redningsberedskab, hvis du ønsker at blive frivillig, eller hvis du vil vide mere om redningsberedskabet i dit lokalområde. Du kan finde kontaktoplysninger til din kommune ved at følge linket i højre kolonne.

Sidst opdateret 08-11-2018 - kl. 14:26

Links

Find din kommune på borger.dk

Kontakt

Uddannelse
udd@brs.dk