Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
I kommunerne 
 

Indsatsuddannelsen 

For at blive brandmand skal man gennemføre Indsatsuddannelsen. Uddannelsen er grundlæggende og praktisk uddannelse inden for emnerne brand, redning, CBRN (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear) og håndtering af en tilskadekomne. 

Uddannelsen er målrettet de grundlæggende opgaver på manuelt niveau, som en brandmand skal kunne udføre på et skadested.   Det omfatter fagområdet Redningsberedskabets Indsats-, Overgangs- og Vedligeholdelsesuddannelse gennemføres i kommunerne i overensstemmelse med uddannelsesplanerne fra Beredskabsstyrelsen.

Fagområdet omfatter følgende uddannelser:


  • Grunduddannelse Indsats
  • Funktionsuddannelse Indsats
  • Overgangsuddannelse Indsats 2011 til 2013
  • Vedligeholdelsesuddannelsen

Særligt om Overgangs- og Vedligeholdelsesuddannelserne
Overgangsuddannelsen er en midlertidig uddannelse. Den gennemføres for de personer, som har gennemført en Grunduddannelse Indsats før 2011, og som ønsker at fortsætte med en Funktionsuddannelse efter 2011. 

Vedligeholdelsesuddannelse er en årlig tilbagevendende obligatorisk uddannelse, som skal gennemføres for at bevare kompetencen til at kunne virke som brandmand.  

Læringsmaterialer
Beredskabsstyrelsen har publiceret emnehæfter, DVD’er og andre læringsmateriale til redningsberedskabets uddannelser. Se en oversigt over og bestil og køb disse materialer ved at klikke på følgende link: Bestilling af undervisningsmaterialer 

Find mere information
Klik på links i menuen til venstre for at læse om prøver og certificeringer.

                                                                  
Sidst opdateret 05-10-2011 - kl. 16:21