Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Danmark støtter De Amerikanske Jomfruøer

Indholdsområde

 
Nyhed fra Beredskabsstyrelsen 
 

Danmark støtter De Amerikanske Jomfruøer 

Beredskabsstyrelsen støtter den amerikanske søsterorganisation FEMA i genopretningsarbejdet på De Amerikanske Jomfruøer efter flere orkaners hærgen.

02-10-2017 - kl. 12:30
De Amerikanske Jomfruøer, tidligere Dansk Vestindien, blev hårdt medtaget af de orkaner, der i løbet af sensommeren ramte Caribien og den sydøstlige del af USA med stor kraft. Især orkanen Maria medførte omfattende ødelæggelser på øerne.

Amerikanske myndigheder har påbegyndt det store arbejde med at genetablere normale forhold for forsyning af fødevarer, drikkevand, elektricitet, kommunikation m.v.

De får i den kommende tid hjælp fra Danmark, idet Beredskabsstyrelsen støtter den amerikanske søsterorganisation, FEMA, med arbejdet.

Beredskabsstyrelsen har søndag sendt to eksperter til De Amerikanske Jomfruøer. Det er forventningen, at der vil blive udsendt yderligere personel og materiel.

- Vi har jo en særlig tilknytning til De Amerikanske Jomfruøer, og det har ligget regeringen meget på sinde at støtte. Vi rakte derfor tidligt ud til de amerikanske myndigheder, og jeg er meget tilfreds med, at Danmark kommer til at bidrage til arbejdet, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Beredskabsstyrelsen opgave løber i første omgang en til to uger.

Kontakt

  • Center for Krisekommunikation
    4590 6000 (omstilling)
    kom@brs.dk