Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Atomdrevne fartøjer retur gennem dansk farvand

Indholdsområde

 
 
 

Atomdrevne fartøjer retur gennem dansk farvand 

De atomdrevne russiske fartøjer, der for nylig sejlede gennem dansk farvand på vej til Sankt Petersborg, passerer igen Danmark på deres hjemrejse.

02-08-2017 - kl. 23:25
I juli passerede to atomdrevne fartøjer fra den russiske flåde – ubåden Dmitry Donskoy og krydseren Pyotr Velikiy – dansk farvand på vej fra en flådebase i Murmansk til Sankt Petersborg.

Nu rejser fartøjerne retur. Det forventes, at fartøjerne passerer Storebælt torsdag aften og forlader dansk farvand nord for Jylland fredag d. 4/8.

Procedurerne er de samme som ved første gennemsejling: De danske myndigheder er løbende i kontakt med russiske myndigheder om passagen. Forsvaret følger fartøjerne undervejs i dansk farvand. Beredskabsstyrelsen følger passagen nøje med forøget vagtbemanding, og der udarbejdes løbende spredningsprognoser. Tiltagene sker rutinemæssigt og i henhold til gældende procedure.

Om det nukleare beredskab i Danmark
Beredskabsstyrelsen er national nuklear myndighed og opretholder i det nukleare beredskab udover den daglige vagttjeneste et beredskab, som overvåger stråling i Danmark og Grønland.

Kontakt

  • Center for Krisekommunikation
    4590 6000 (omstilling)
    kom@brs.dk