Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Brandforebyggelse 
 

Børn lærer om brand i 0. og 1. klasse 

”Lær om brand” er et gratis undervisningsmateriale til at lære eleverne i 0. og 1. klasse om ild og brand. Materialet udleveres som udgangspunkt kun til skoler og er tænkt til undervisning i løbet af brandforebyggelsesugen i uge 40.


Læs en kort introduktion til materialet nedenfor og se selve materialet ved at klikke på links i højre kolonne.


Om undervisningsmaterialet

Lær om brand-materialet har udgangspunkt i elevbogen ”Da legehuset brændte”. Eleverne får også opgavehæftet ”Leg og lær med Futte”, hvori de skal sætte "Futte"-klistermærker.


Materialet indeholder også et diplom til Børnebrandmand, som eleverne kan få udleveret efter undervisningen. Dertil kommer en kalenderplakat for et skoleår. Kalenderplakat for 2016-2017 finder du i højre kolonne.


Med til materialet hører også lærervejledningen ”Lærerens bog” og et forsøgssæt (en forsøgsspand) til lærervejledningens forsøg med materialers brændbarhed. Bemærk, at der kun kan bestilles én forsøgsspand pr. skole.


Bestilling af Lær om brand

Fra maj måned og frem til sommerferien tilbyder Beredskabsstyrelsen alle landets grundskoler at bestille Lær om brand-materialet. Det sendes til skolerne i september i god tid inden uge 40.


Inspirationsark til redningsberedskaber

Beredskabsstyrelsen har udarbejdet folderen ”Ideer og inspiration til brug i uge 40”, som henvender sig til redningsberedskaberne. Se arket ved at klikke på linket i højre kolonne.


Baggrund

”Lær om brand” er udarbejdet i samarbejde med Danmarks Pædagogiske Universitetsskole og TrygFonden. Materialet understøtter Undervisningsministeriets bekendtgørelse om Fælles Mål.


Sidst opdateret 04-08-2016 - kl. 08:45

Bestil materialer

Kontakt

Center for Forebyggelse
cfo@brs.dk