Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Brandforebyggelse 
 

Børn lærer om brand i 0. og 1. klasse 

”Lær om brand” er et gratis undervisningsmateriale til at lære eleverne i 0. og 1. klasse om ild og brand. Materialet udleveres som udgangspunkt kun til skoler og er tænkt til undervisning i løbet af brandforebyggelsesugen i uge 40.


Læs en kort introduktion til materialet nedenfor og se selve materialet ved at klikke på links i højre kolonne.


Om undervisningsmaterialet

Lær om brand-materialet har udgangspunkt i elevbogen ”Da legehuset brændte”. Eleverne får også opgavehæftet ”Leg og lær med Futte”, hvori de skal sætte "Futte"-klistermærker.


Materialet indeholder også et diplom til Børnebrandmand, som eleverne kan få udleveret efter undervisningen. Dertil kommer en kalenderplakat for et skoleår. Kalenderplakat for 2016-2017 finder du i højre kolonne.


Med til materialet hører også lærervejledningen ”Lærerens bog”. Skolerne opfordres til at anvende tidligere tilsendte forsøgssæt (en forsøgsspand) til lærervejledningens forsøg med materialers brændbarhed. - Links til indhold og billede af forsøgsspanden findes i højre kolonne.


Bestilling af Lær om brand

Omkring sommerferien tilbyder Beredskabsstyrelsen alle landets grundskoler at bestille Lær om brand-materialet. Det sendes til skolerne i september i god tid inden uge 40.


Inspirationsark til redningsberedskaber

Beredskabsstyrelsen har udarbejdet folderen ”Ideer og inspiration til brug i uge 40”, som henvender sig til redningsberedskaberne. Se arket ved at klikke på linket i højre kolonne.


Baggrund

”Lær om brand” er udarbejdet i samarbejde med Danmarks Pædagogiske Universitetsskole og TrygFonden. Materialet understøtter Undervisningsministeriets bekendtgørelse om Fælles Mål.


Sidst opdateret 28-04-2017 - kl. 11:48

Bestil materialer

Skolematerialer kan bestilles fra tirsdag den 1. juli

Kontakt

Kommune og Borger
kob@brs.dk