Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Internationalt 
 

Eftersøgnings- og redningsindsatser 

Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold – et USAR-hold (Urban Search and Rescue) - af sted til det katastroferamte område.
 
Iran
USAR-hold med kamera ved jordskælv i Iran 2003

Et USAR-hold består af 75-95 personer samt dertil 8 redningshunde.
Holdet kan være operationelt i det katastroferamte land inden for 48 timer efter katastrofen, og det kan arbejde 24 timer i døgnet i mindst 10 dage. For ikke at lægge det katastroferamte land til last er USAR-holdet selvforsynende i mindst 10 dage.

USAR-Holdet kan koordinere og bedømme en katastrofesituation samt foretage eftersøgning og redning af overlevende, som er begravet under ruiner for eksempel efter jordskælv, oversvømmelser eller eksplosioner.

Sidst opdateret 01-02-2016 - kl. 14:48

Fakta

USAR: Urban Search and Rescue
Beredskabsstyrelsens eftersøgnings- og redningshold er certificeret som et såkaldt "heavy USAR team". De tunge eftersøgnings- og redningshold tilkaldes ofte ved pludselige katastrofer som f.eks. jordskælv, hvor det ramte land ikke selv har den fornødne kapacitet til at imødegå situationen.

Kontakt

Internationalt Beredskab
ibr@brs.dk